Office spotting – “munkahelyturizmus”

officespotting.blog.hu

Rég leállt blog az Officespotting, de így is érdekes olvasnivalót nyújt pár alkalomra. Az oldalon irodák belsőit ismerhetjük meg, így akiben él a vágy, hogy más munkahelyére kukkantson be, annak most nem kell visszafognia magát.

A 2012 és 2014 között frissített blog nem tartalmaz túl sok bejegyzést, ennek ellenére egy igazi gyöngyszem, olyan fajta, amit az ember a nagyi padlásán talál. Nagyon sok blog van, de kevés az olyan, amelyhez a blogolón kívül más közreműködés is szükséges. Márpedig mások irodájába bejutni, pláne ott fotózni olyan dolog, amelyhez biztosan többre van szükség, mint billentyűzetet ragadni és írni. A befektetett munka tehát nem vitatható.

Aktualitás (0), tartalom (2,5)

Nem túl sok – épp megfelelő mennyiségű – szöveg, és elég (de sosem elég) kép. A képek mellett érdemes a szövegbe is bele-beleolvasni, mert információhoz juthatunk a környékről, a cégről és az adott piaci szegmensről is, nem csak az irodaházról.

A Spotterek menüpont alatt rövid életrajzot találunk a két irodatúristáról: Huszlicska Dávidról és Gorondy Mátéról. Mindketten szakmájukból adódóan is az ingatlanpiacon tevékenykednek (legalábbis tevékenykedtek a blog aktív időszaka alatt), így a blog önmarketing is, amivel nincsen semmi baj, mert nem von le az írások értékéből. Inkább hozzáad, mert szakértő szemmel is nézik a helyeket.

Funkció (1,0), dizájn (0)

A dizájn szóra sem érdemes. Ez a külalak szerintem már 2014-ben sem állta meg a helyét. Ráadásul faborítású hátteret adni egy officespottinggal foglalkozó blognak, amikor az irodák többsége üveg és kő… Nem is a külcsíny a blog erőssége.

officespotting fejléc
Bár a cím és az alcím jó, ez a dizájn inkább a Dallas c. sorozat irodáit idézi

Funkció tekintetében a blog átlagos, de mivel nem minden bejegyzés jelenik meg az Archívumban, sok irodalátogatás teljesen elfeledetté válhat, ha a látogató onnan akar keresgélni. A teljes repertoárért így sajnos végig kell lapozni az összes oldalt, de legalábbis használnunk kell a Korábbi cikkek menüpontot. Azonban megéri! A blog főleg a budapesti olvasókat ragadhatja meg, mert a megnézett irodák többsége ott van.

Σ(10/3,5)

Még nem értékeltétek.
Please wait...