Maniac girl – “X (?), Y (?), Z (?), ZS (?) generáció”

maniacgirlblog.blogspot.hu

Ha úgy gondolod, hogy már öreg vagy és nem érted a mostani tiniket, de egyébként érdekel, hogy hogyan élnek, mit gondolnak, mivel töltik az idejüket, akkor mindenképp látogasd meg ezt a blogot!

Aktualitás (2,5), tartalom (2,5)

Ha nem érzed magad öregnek, de szeretnéd átélni, akkor is olvass bele! Én csak 2x annyi idős vagyok, mint a blogoló, de néha nem mindent értek abból, amit ír. Tele van szlenggel, meglepett, hogy mennyi új olyan kifejezés van, amiről nemcsak, hogy nem tudom, mit jelent, de olykor még arra sincs ötletem, hogy az adott kifejezés negatív vagy pozitív, főnév vagy melléknév, esetleg egy vagy több dolgot jelöl-e. A legtöbb ilyennel a vásárlással kapcsolatos bejegyzésekben futhatunk össze, mint pl. ez. (Pl. az ombrét már hallottam, de a mai napig lusta voltam utánanézni, mit jelent. És mi az a haul?) A nyelvészkedést lezárandó még szembeötlő az angol kifejezések gyakori, kevert használata a magyarral.

A fenti jellemzők együttese az egyik dolog, amely meghatározza a blog karakterét. A másik a nagyon őszinte és személyes hangvétel. Azt javaslom a tinédzser gyermekeket nevelő olvasóimnak, hogy éljenek a lehetőséggel, olvassák, mert ez segíthet a saját gyermekük megértésében is. Elvált apák kezdhetik ezzel.fejléc

Funkció (2,0), dizájn (1,0)

oldalsáv
Elkülönülhetnének jobban az egyes widgetek

Külsőségeiben a blog gyakran változott, legalábbis az elmúlt fél évben (összesen 4x néztem rá ez idő alatt, 3 változatra emlékszem). Nekem a tél végén látott zöldes (ha jól emlékszem, de lehet, hogy kékes) dizájn tetszett a legjobban, szerintem az volt a legjobban egyben. A mostani nem tetszik, szerintem nem annyira kidolgozott, mint az volt. Olyan szétszaladós most az oldal: nem látni az egyes blokkok közti határokat. Mint egy kupis íróasztal.

 

Funkcionálisan viszont jól elgondolt: a jobboldali sáv minden jóban bővelkedik, és vannak menük, amelyek megkönnyítik a navigálást azáltal, hogy a főbb kategóriákat gyorsabban el tudjuk érni. Az egyetlen, amibe bele tudok könit, hogy a címkefelhőiig az oldal aljára kell lapozni. Pár dolog még elférne a menüben a jobb oldali sávból, ezzel átláthatóbb lenne az is, ha már a dizájn miatt összefolynak benne az egyes elemek.

Zárásképpen pedig egy nagy igazság az oldalról:

Attól még, hogy új gimibe kerültem, a régi gondok ugyanúgy a nyakamon maradnak és nekem kell majd őket lezárnom.

Valóban. Szóval mielőtt munkahelyet vált a kedves olvasó, gondolja át, melyek azok a gondok, amelyeket megold a váltás és melyek azok, amelyeket nem!

Σ(10/8)

Még nem értékeltétek.
Please wait...