Revizit 2017/1

Az internetes tartalmak sem állandóak: vagy maguk a tartalmak változnak vagy a világ körülöttük. Mindkét esetben változik a blog megítélése. Ahogy egy lakás, egy blog is meg-megújulhat időnként, ha erre tulajdonosának igénye van. Az alábbiakban azokat a már ismertetett blogokat sorolom fel, amelyek változtak az akkori állapotukhoz képest, amikor értékeltem őket.

Yesterday’s print

fekete macskaBár a bemutatóban nem tértem ki a külsőségeire és nem is pontoztam, az oldal stílust váltott, szerintem hátrányára. Jelenleg az a mára elkoptatott fekete macska köszön vissza róla logóként, amellyel elég sok helyen találkozhattunk már. Tartalmilag a blog változatlan, továbbra is érdekes régi dokumentumokat böngészhetünk.

Magyar spammer

A blog megszűnt. Ezt vegyes érzelmekkel fogadom, mert normális hangvételben lenne hozzáadott értéke az webhez.

Finnország felé félúton

Új köntöst kapott, letisztultabb, átláthatóbb lett. A dizájn, amelyre a 0,5 pont helyett most 1-et adnék a 2,5-ből. Azért csak ennyit, mert kellene egy jó fejléc, pl. kép és/vagy logó (a korábbi logó nekem pl. tetszett), a főoldal bejegyzésblokkjaiban pedig lenne még igazítanivaló a képeken. Kicsit olyan, mint egy frissen beköltözött lakás, még nincsen egyben.

képmargó
Kéne egy kis margó a kép fölé

A funkciók akár 2,5 pontot is érhetnek a 2,5-ből: az egyes bejegyzések oldalain található közösségimédia-linkek feldobják az oldalt. Ha ugyanígy fel tudnák dobni a főoldalt is, akkor egyben lenne a blog külsőségeiben. Szóval az új értékelés: 10/6,5, mert az utolsó bejegyzés 2016 októberi, ami levon az aktualitás értékéből.

Levesbáró

Az oldal dizájnja teljesen megújult, így szinte az egész korábbi értékelésem kuka. Az új külcsíny is tetszetős lenne, ha lenne egy jellegzetes fejléce a szürkeség helyett, illetve ha a reklámok néha nem úszkálnának bele az oldal tartalmába. Az új dizájn értékelése 1,5 pont, 0,5 ponttal alacsonyabb a korábbinál, mert nem kidolgozott.

levesbáró fejléc
A futó fejlécen még lenne mit formázni: túl széles és a cím alatt a bejegyzés tartalmából is rossz helyen vág le.